Banaanikakku on kahvipöydän ehdoton suosikki! Tässä olemme koristelleet kakun raikkaalla jogurttikuorrutuksella. Voit käyttää banaanikakkua myös täytekakun pohjana!

Ainesosat

Banaanikakku 8 palaa
75 g kasvirasvaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 dl vaaleaa muscovadosokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
ripaus suolaa
2 kpl banaania
1,5 dl Planti Soygurt Maustamaton
Soygurtkuorrute
1 dl Planti Soygurt Maustamaton
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
pekaanipähkinöitä

Näin valmistat

Banaanikakku
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota leipävuoka (noin 1½ l).
3. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja anna jäähtyä.
4. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, muscovadosokeri, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri, kaneli ja suola.
5. Soseuta banaanit ja sekoita ne kuivien aineiden joukkoon yhdessä Planti Soygurtin ja margariinisulan kanssa. Sekoita vispilällä.
6. Kaada seos voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa noin 40-50 minuuttia. Kokeile tikulla - kakun tulee olla ihan kuiva keskeltä. Kaada banaanikakku tarjoiluvadille ja anna jäähtyä kunnolla.

Soygurtkuorrute
1. Sekoita maustamaton soygurt ja vaniljasokeri kulhossa. Levitä seos jäähtyneen banaanikakun päälle. Koristele halutessasi pekaanipähkinöillä.