Tuorepuuro on loistava aamupala, sillä sen voi tehdä jo illalla ja laittaa jääkaappiin tekeytymään yön yli. Myös täytteen voi valmistaa jo edellisenä iltana, vaikka suosittelemme paistamaan päärynät juuri ennen tarjoilua.

Ainesosat

Päärynä-hasselpähkinätuorepuuro 1 annos
1 dl kaurahiutaleita
1 dl Planti YogOat Maustamaton
½ dl nestettä esim. kaura- tai soijajuomaa
1 tl vaahterasiirappia
0,25 tl jauhettua kardemummaa
½ päärynä, raastettuna
Paistetut vaahterasiirappipäärynät
½ päärynä, hienonnettuna
1 tl vaahterasiirappia
1 rkl hasselpähkinöitä, hienonnetuina

Näin valmistat

1. Sekoita kaikki tuorepuuron ainekset kulhossa. Peitä tuorekelmulla tai kannella ja laita jääkaappiin yön yli.
2. Paista hienonnettu päärynä tilkassa öljyä, kunnes se on saanut hieman pintaväriä.
3. Kaada päälle vaahterasiirappia ja hasselpähkinöitä. Jatka paistamista ja anna karamellisoitua kauniin ruskeaksi.
4. Lisää paistettu päärynä tuorepuuron päälle ja nauti!