Mikä sopisikaan jouluun paremmin kuin ihana itse tehty, rapea, piparkakunmakuinen granola?

Ainesosat

1 rkl jauhettua kanelia
1 rkl jauhettua neilikkaa
1 rkl jauhettua inkivääriä
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1,5 dl auringonkukan siemeniä
4 dl ruishiutaleita
7 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vettä
0,75 dl auringonkukkaöljyä
0,5 dl vaahterasiirappia
1,5 dl kuivattuja karpaloita

Näin valmistat

1. Sekoita yhteen kaneli, neilikka ja inkivääri isossa kulhossa.
2. Rouhi pähkinät karkeasti ja lisää ne kulhoon. Lisää auringonkukansiemenet, ruishiutaleet ja kaurahiutaleet. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Sekoita yhteen vesi, auringonkukkaöljy ja vaahterasiirappi ja levitä seos granolan päälle. Sekoita hyvin.
4. Paista granola uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita granolaa noin 10 minuutin välein.
5. Lisää karpalot, kun mysli on jäähtynyt. Säilytä kannellisessa purkissa.
6. Tarjoa Planti YogOat Vaniljalla.

Helena Elm @baraenkakatill on kehittänyt tämän ohjeen.