kuva-kauravohvelit

Belgialaiset vohvelit tekevät aamiaisesta vähän paremman! Halutessasi voit lisätä perustaikinaan mustikkaa ja kardemumma tai vadelmaa ja suklaata. Voit yhtä hyvin myös tarjota vohvelit vaahterasiirapilla tai vaniljajäätelöllä.

Ainesosat

Belgialaiset kauravohvelit 4 annosta
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
5 dl YogOat Maustamaton
2 dl nestettä esim. soija- tai kaurajuomaa
1 dl rypsiöljyä
Mustikka & kardemumma
2 dl pakastemustikoita
1 tl kardemummaa
Vadelma & suklaa
2 dl pakastevadelmia
50 g rouhittua tummaa suklaata

Näin valmistat

1. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, sokeri, vaniljasokeri ja suola keskenään.
2. Lisää joukkoon Planti YogOat Maustamaton, neste ja rypsiöljy ja sekoita hyvin. Lisää tässä vaiheessa mahdolliset lisämausteet.
3. Kuumenna belgialaista vohvelirautaa ja voitele rauta voilla tai öljyllä. Kaada kunnolla taikinaa vohvelirautaan ja sulje. Paista, kunnes vohveli on kullanruskea ja rapea.