Jos haluat oikein täyteläisen sienikastikkeen, suosittelemme käyttämään sekä kuivattuja sieniä että erilaisia tuoreita sieniä. Se antaa vastustamattoman ja syvän maun ruoalle!

Ainesosat

Sienikastiketta 6 dl
10 g kuivattuja sieniä
2 dl kuumaa vettä
150 g sieniä (esim. herkkusieniä, kanattarelleja, suppilovahveroita)
0,5 keltasipuli, hienonnettuna
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl Planti Cooking Original
1 rkl tiivistettyä kanttarelli- tai kasvisfondia
1 tl soijakastiketta
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Näin valmistat

1. Laita kuivatut sienet likoamaan kuumaan veteen noin 20 minuutiksi. Purista sienet kuiviksi ja hienonna ne. Säästä likoamisvesi.
2. Paloittele tuoreet sienet ja paista kuivalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
3. Sekoita joukkoon liuotetut sienet, hienonnettu keltasipuli ja rypsiöljy. Paista, kunnes sipuli on pehmeää ja saanut väriä.
4. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.
5. Lisää Planti Cooking Original ja tiivistetty fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
6. Mausta soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla.